Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ TΑΡΤΑ (με ΦΡΟΥΤΑ ή ΚΟΜΠΟΣΤΑ της ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ μας


την συνταγη μας την εστειλε ο Κος Μπαντης 
ME TO «ΕTOIMO MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ TΑΡΤΑ (με ΦΡΟΥΤΑ ή ΚΟΜΠΟΣΤΑ της ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ μας) (***)

ΥΛΙΚΑ
120 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
120 γρ. ζάχαρη
80 γρ. φυτική μαργαρίνη
10 γρ.
Baking powder
2 αυγά
Ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
==========================
Κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί(*) μας
Φρούτα ή κομπόστα (της αρεσκείας μας)
Φύλλα ζελατίνης (*)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να «αφρατέψουν». Ακολούθως προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και το baking powder.
Τα χτυπάμε όλα μαζί για 4-5’ και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε μία φόρμα (καλά βουτυρωμένη) για τάρτες.
Την ψήνουμε στους 180οC για 30’ (περίπου), μέχρι να ροδίσει (σε προθερμασμένο φούρνο).
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε μία σχάρα (**) μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει στρώνουμε μία λεπτή στρώση σαντιγί  πάνω στην βάση της τάρτας. Τοποθετούμε τα φρούτα μας ή την κομπόστα μας και φτιάχνουμε τη ζελατίνη για να καλύψουμε τα φρούτα μας.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μόλις παγώσει η ζελατίνη είναι έτοιμη για σερβίρισμα!


(*) Σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε κρέμας και ζελατίνης
(**)Η σχάρα βοηθά στο κρύωμα και δεν «κολλά» η ζύμη
(***) Η συνταγή είναι για τις τάρτες που προσφέρθηκαν στην κοπή πίτας του HCF-2012, στο Βόλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου