Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αλμυρά κουλουράκια – “ Brezel”

Την συνταγη μας παραχωρισε ευγενικα η Νοεμι Κλ.
Αλμυρά κουλουράκια – Brezel”

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι χγ. Schar B για ψωμί
  • 250 γρ αλεύρι χγ. Glutafin για ψωμί
  • 1 ½  σακούλα μαγιά  (από την συσκευασία)
  • 150 γρ μαργαρίνη Βιτάμ
  • 400 ml γάλα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
    Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το γάλα,  μετά την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το Βιτάμ,  υπόλοιπο γάλα και αλάτι. Δουλεύουμε την ζύμη με μιξέρ (αναδευτήρες) καλά και αφήνουμε για 30-40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Όταν φούσκωσε, παίρνουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε σε λίγο αλευρωμένη επιφάνια κουλουράκια σε σχήμα πρέτσελ. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε  ταψί με λαδόκολλα και τα πασαλείβουμε με το χτυπημένο κρόκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 β. για περίπου 25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Για να γίνουν πιο αλμυρά μπορούμε να τα αλείψουμε με μίγμα ασπράδι + αλάτι + αλεύρι σε μερικά σημεία σαν τελείτσες μετά το ψήσιμο , και τα βάζουμε για λίγο ακόμα στο φούρνο. Μπορούμε επίσης να τα πασπαλίζουμε και με σουσάμι.
Γίνονται τραγανά (ανάλογα με το μέγεθος) , πολύ νόστιμα, ο τι πρέπει  με μια μπύρα!
Tη  συνταγή μετέτρεψα σε ΧΓ από παλιες συνταγες της μαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου