Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ψωμι χωρις γλουτενη σε φορμα

Την συνταγη υλοποιησε η Μαρια Ντ.

  • 1 κιλό αλεύρι ( μίγμα για ψωμι Καπλανίδη)
  • 1 λιτρο νερό
  • 24 γρ.ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρι
  • Λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλευρι την ζαχαρη το αλάτι και το νερο χλιαρό αφού πρωτα δυαλίσαμε την μαγια (για να μην ερθει σε επαφη η μαγια με το αλάτι) Τα χτυπαμε για 5 λεπτα μεχρι να γινουν χυλος σαν του κεικ .Λαδώνουμε 2 φόρμες μακρόστενες βάζουμε το χυλό και το αφήνουμε να σταθει να ξεκουραστεί .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για μια ωρα περιπου .

* Ευχαριστώ τον κ. Μπαντή για την συνταγή
* Γίνεται καλύτερα σε φόρμα μιας χρήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου