Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τούρτα – παρφέ με κάστανο

Τούρτα – παρφέ με κάστανο

Υλικά
  • 1 παντεσπάνι Schar ή απλό παντεσπάνι σπιτικό

Για την γέμιση

  • 300 – 400 γρ.  πουρές κάστανου  ή βρασμένα, καθαρισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ κάστανα, όπου προσθέσαμε άχνη , βανίλια, ένα σφηνάκι ρούμι , όλα  ΧΓ  (ποσότητες κατά προτίμηση)
  • Μια χούφτα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια, και  ελαφρά ψημένα αμύγδαλα
  • 15-20 κομμάτια βύσσινα από κομπόστα (με ρούμι) κομμένα στη μέση
  • 200 ml  κρέμα βανίλια (πουτίγκα) ΧΓ
  • 400 ml  κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγυ ΧΓ
  • 8 φύλλα ζελατίνης διαλυμένα σε λίγο νερό ΧΓ (Gelita)

Εκτέλεση
       Σε ένα μπολ ενώνουμε τον πουρέ, πουτίγκα, αμύγδαλα, βύσσινα, ζελατίνη και στο τέλος το σαντιγύ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. 
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 φέτες οριζόντια, παίρνουμε το τσέρκι και βάζουμε μια στρώση παντεσπάνι μετά μια στρώση από το μίγμα , επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνουμε με μίγμα.  Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες να πήξει . Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου και σοκολάτα κουβερτούρα ΧΓ.
Το τσέρκι (φόρμα) χρειάζεται να μη χυθεί η γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου