Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΒΑΝΙ

Την Συνταγη μας παραχωρησε ο κος Μπαντης των Μυλων Καπλανιδη
   

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη μας
220 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
175 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
15 γρ.
Baking powder
3 αυγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και το χυμό του

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι μας
2 κούπες νερό
1 ½ κούπα ζάχαρη
Ξύσμα 1-2 πορτοκαλιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για 3-4’. Ακολούθως προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4’. Μετά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε (πάντα στη δυνατή ταχύτητα) για άλλα 2-3’.
Προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και το baking powder και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 2-3΄.
Ρίχνουμε τη ζύμη μας στο καλά βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι (μιας χρήσης των 20-22 εκατοστών) και ψήνουμε στον ήδη  προθερμασμένο φούρνο μας για 35-40’ στους 175-180ΟC.
Τo βγάζουμε από το φούρνο μας και το αφήνουμε 2-3’ να φύγει η «κάψα» του.
Ρίχνουμε πάνω στο ρεβανί μας σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι μας (που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει).
Αν επιθυμούμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ινδοκάρυδο που έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας (σάρκα καρύδας, στο multi και ακολούθως στέγνωμα στον αέρα του φούρνου μας).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 8-10’, σε μία κατσαρόλα στη μεγάλη «σκάλα» θερμοκρασίας, και το σιρόπι είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου