Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ

Απο την Κατερινα Αλτ. η συνταγη ενος original  τουρκικου  μπ ακλαβα χωρις γλουτενηΤο πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  Ευχαριστουμε πολυ πολυ Κατερινα για την μεταφραση

 

ΥΛΙΚΑ

για τα φύλλα
- 1 κιλό αλεύρι χ.γ.
- 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
- 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλάκια του τσαγιού xantham gum
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αβγά

για το σιρόπι
- 5 νεροπότηρα ζάχαρη
- 3,5 νεροπότηρα νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι

για τη γέμιση
- 250 γρ. τριμμένα καρύδια

Επιπλέον
-  άμυλο καλαμποκιού (corn flower, νισεστέ)
- 150 γρ. λιωμένο καυτό βούτυρο ή μαργαρίνη.

Εκτέλεση


Με τα υλικά για φύλλα φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και  την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Από κάθε ένα  κομμάτι, φτιάχνουμε 10 μπαλάκια. Με τον  πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι  σε μέγεθος πιάτου φαγητού, πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με μπόλικο νισεστέ και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι δημιουργούμε 3 στοίβες των 10 φύλλων.
Βουτυρώνουμε  ένα στρογγυλό ταψί. Ανοίγουμε  την πρώτη 10αδα φύλλων στο μέγεθος  του ταψιού, τα τοποθετούμε όλα  μαζί και απλώνουμε από πάνω τα μισά καρύδια. Ανοίγουμε τη δεύτερη 10αδα των φύλλων και απλώνουμε  το άλλο μισό της γέμισης και τέλος  σκεπάζουμε με την τρίτη δεκάδα.

Κόβουμε σε κομμάτια «μπακλαβωτά» και ρίχνουμε από πάνω τα 150 γρ. λιωμένο καυτό βούτυρο ή μαργαρίνη φροντίζοντας να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει (χλιαρός). Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο χλιαρό μπακλαβά. Μετά από 4-5 ώρες ο μπακλαβάς είναι  έτοιμος για σερβίρισμα.
http://glutensizmutfak.blogspot.com/2010/11/glutensiz-baklava.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου