Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τσουρέκι ελεύθερο γλουτένης αβγού και γάλακτος


Συνταγη απο http://www.supa.gr/-"Οι συνταγες που ακολουθούν είναι απο τη Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν.Αθηνών με Ειδίκευση στην τροφική αλλεργία-δυσανεξία Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου."
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά (χωρις γλουτενη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουτ. γλυκού υποκατάστατο αυγού + 4 κουτ. σούπας νερό (χωρις γλουτενη)
  • 2 φακελάκια βανίλια σκόνη (χωρις γλουτενη)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 8 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε την μαγιά με το νερό και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύετε το υποκατάστατο των αυγών με το νερό και τα ρίχνετε στο χτυπημένο βούτυρο. Προσθέτετε το νερό με την μαγιά, την βανίλια, τις σταφίδες, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά.
Αλείφετε με μαργαρίνη το εσωτερικό μίας στενόμακρης φόρμας για κέικ και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι (χωρίς γλουτένη). Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί το τσουρέκι, το αφήνετε να κρυώσει στην φόρμα του για να το ξεφορμάρετε ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου