Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πιτες για σουβλακια

Από τη Ζέτα Παπ.


600γρ. αλευρι για ψωμι χ.γλ.
2 κουταλακια αλατι
1 φακελακι μαγια
4 κουταλακια ζαχαρη
4 κουταλιες λαδι
200 γρ περιπου, χλιαρο νερο

Το μυστικο ειναι να τα χωρισεις σε σφαιριδια και να αφησεις λιγο να φουσκωσουν. Επειτα τα ανοιγεις το καθενα γυρω στα 20 εκ και τηγανιζεις σε καυτο λαδι. Για να μην φουσκωσουν να τις τρυπησεις με ενα πιρουνι και στο τελος τις τυλιγεις ζεστες, με μεμβρανη η σακουλιτσα τροφιμων για να ειναι ελαστικες!!!μολις κρυωσουν μπορεις να τις βαλεις στην καταψυξη.
υ.γ. Τυχαια ανακαλυψη... με μια κουταλια γιαουρτι στην ζυμη γινονται ακομη πιο ελαστικες και μαλακες

1 σχόλιο:

  1. bravo,,, Στέφη έψαχνα καιρό αυτήν την συνταγή,,και με τήν πρώτη ευκαιρία τη βάζω μπρος να πειραματιστώ λιγάκι
    Να είσαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή