Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χαλβας χωρίς γλουτένη

Απο την Σόφη η συνταγή
  • 1 πακετο πολέντα molino di ferro
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 100 γραμ μέλι
  • κανελα, γαρυφαλλο χ.γ.
  • σταφιδες χ.γ.
  • βουτηρο

Σε 1,5 λιτρα νερου φτιάχνουμε το σιρόπι βαζοντας την ζαχαρη και το μελι (αν θελουμε βαζουμε περσσότερη ζαχαρη και μελι) την κανελα και το γαλύφαλο και το αφηνουμε να βρασει. Σε αλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε την πολέντα μαζι με το βουτηρο (σε υψηλη φωτια) και προσθέτουμε τις σταφίδες, μόλις ροδοκοκινησει προσθετουμε σιγα σιγα το σιροπι ανεκατευοντας διαρκως και αφου εχουμε χαμηλώσει την θερμοκρασία. Ανεκατεύουμε μεχρι να πιει ολο το σιρόπι και απομακρυνουμε απο την φωτια. Το τοποθετούμε σε φορμα και το αφηνουμε να κρυώσει και πείξει καλα, μολίς κρυώσει αναποδογυρίζουμε την φόρμα και βγαζουμε τον χαλβα.Τον πασπαλίζουμε με κανελα....καλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου