Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

τραγανα χωνακια παγωτου χωρις γλουτένη

Απο πέρσι ειχα παρει μια βαφλιερα απο τα lidl μικρη κ φτηνουλα που υποσχονταν χωνακια παγωτου σπιτικα. Μεχρι χτες δεν την ειχα δοκιμασει ,... Ζεστη ομως και υγρασια και ψηλοκαυσωνας και η μικρα εξεφρασε επιθυμια να ειχε αληθινα χωνακια τραγανα με παγωτο... και τοτε θυμηθηκα την ξεχασμενη στο ραφι βαφλιερα...
ποτε δεν ειχα ξαναδοκιμασει  να φτιαξω κατι παρομοιο... αγνοουσα και την συνταγη. Οποτε για μπουσουλα πηρα την βασικη που εγραφε η συσκευασια...

Ισοποση Ζαχαρη, αλευρι , ζεστο νερο (250 ml)
το μισο σε βουτηρο ( 125 ml)
και 2 αυγα...

 Σε ενα μπολ εβαλα την ζαχαρη το βουτηρο, τα αυγα και το ζεστο νερακι και  χτυπησα μεχρι το μειγμα να γινει ομοιομορφο. Μετα σιγα σιγα εβαλα αλευρι ( schar C). Ομως τα 250 μου φανηκαν οτι εκαναν πολυ υδαρη τη ζυμη και προσθεσα 50 γραμμαρια ακομα...
Στη ζεσταμενη και βουτυρωμένη βαφλιερα εριξα 3/4 της κουτάλας απο το μειγμα... πιεσα για ενα λεπτο το καπακι, αφησα αλλα 3 λεπτα ( τα λενε ολα οι οδηγιες) και μετα εβγαλα μια καυτη βαφλα... εκαψα λιγο τα ακροδαχτυλα μεχρι να την τυλιξω γυρω απο τον τριγωνο πλαστικο κώνο αλλα σε ενα λεπτο ειχαμε το πρωτο μας τραγανιστο, ξεροψημενο, νοστιμο μεγαλο χωνακι παγωτου...
Πραγματικα δεν περιμενα τετοιο αποτελεσμα και ενθουσιαστικαμε ολοι μας... ουτε κουραστικο, ουτε περιπλοκο ουτε δυσκολο... 
Το συνιστω ανεπιφυλακτα... το μειγμα εβγαλε 9 μεγαλα χωνακια.



1 σχόλιο:

  1. αν δεν εχω βαφλιερα πως μπορω να το κανω;με το αλευρι μυλοι Αγ.Γεωργιου χ.γλ γινεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή